Betacaroteen

Alleen dierlijke producten zoals vis, lever en zuivel bevatten vitamine A. In planten komt dus geen vitamine A voor. Maar. In planten zit betacaroteen (provitamine A). En deze molecule kan gesplitst worden in vitamine A moleculen.

Planten waar veel betacaroteen in zit:

Bladgroente
Koolsoorten
Wortels
Mandarijnen
Mango

Wist je dat Vitamine A naar gist ruikt?
Dr. Lendon Smith schreef het boek ‘Feed Your Body Right’. Hij en een biochemicus vermeldden dat je neus vertelt of je lichaam behoefte heeft aan een specifieke nutriënt zoals bijvoorbeeld vitamine A. Hiervoor zou je deze puur moeten ruiken. Als je het lekker vind ruiken heeft je lichaam er behoefte aan. En als je er afkeer van krijgt is extra vitamine A niet nodig. Mijn neus vind de geur van vitamine A in ieder geval yummy.